Glasskrig
I september 2001 var det ”poppis” med tårt- och pajkastning. Men ketchup- och glasskrig hör väl inte till vanligheterna? I Dn:s På Stan-bilaga fanns då några sidor som handlade om att klaga på krogmaten. Där hade bl.a. regissören Suzanne Osten beskrivit sin värsta krogupplevelse. Lokalen var iskall, maten snålt tilltagen samt svindyr. När man klagade blev personalen arga. En av matgästerna i sällskapet sprutade ketchup på servitören. Kocken grep in och alla började kasta glass och det hela urartade. Sällskapet blev slutligen utjagade av gårdens hundar. Regissören blev tydligen vegetarian på kuppen.
Vad hände egentligen? Vad blev resultatet? Och hade kocken nå´n ursäkt? Här kan man ju bara fantisera.
En middagsgäst på en gotlandskrog
Ett stadigt tag om ketchupen tog.
Tyckte maten var kass
och blev mulad med glass
av personalen som också fått nog.
En regissör som dinerat i Tofta *)
tycker att lammkött nu smakar som kofta.
Så kött är ej lönt
nu äter hon grönt
och fårrätter ratar hon ofta.
*) Nu var det säkerligen inte Tofta, men det ligger ju i alla fall på Gotland. . Detta var ett nödrim, hoppas det kan ursäktas.
En restaurangkock på en gotlandsgård
Mot sina gäster i tonen blev hård.
Ingen kyla ni tål
Tycker maten är snål
Nu jagas ni ut från min vård.
Mera kroggnäll kanske? Har inget med ovanstående att göra. Men jag presenterar det ändå i detta sammanhang.
En fåraktig tant ifrån Nacka
vill lyxkrogen helst inte tacka.
Beställt pressad anka
att serveras på planka
men fick en höna som kocken lät nacka.
Åter sQatas boning Hem
Senaste kommentaren
Rött är dött, inte sött
"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.
Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.
Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.