Glasskrig

I september  2001 var det ”poppis” med tårt- och pajkastning. Men ketchup- och glasskrig hör väl inte till vanligheterna?  I Dn:s  På Stan-bilaga fanns då några sidor som handlade om att klaga på krogmaten. Där hade bl.a. regissören Suzanne Osten beskrivit sin värsta krogupplevelse. Lokalen var iskall, maten snålt tilltagen samt svindyr. När man klagade blev personalen arga. En av matgästerna i sällskapet sprutade ketchup på servitören. Kocken grep in och  alla började kasta glass och det hela urartade. Sällskapet blev slutligen utjagade av gårdens hundar.  Regissören blev tydligen vegetarian på kuppen.  

Vad hände egentligen? Vad blev resultatet? Och hade kocken nå´n ursäkt? Här kan man ju bara fantisera.

 

En middagsgäst på en gotlandskrog

Ett stadigt tag om ketchupen tog.

Tyckte maten var kass

och blev mulad med glass

av personalen som också fått nog.

 

En regissör som dinerat i Tofta *)

tycker att lammkött nu smakar som kofta.

Så kött är ej lönt

nu äter hon grönt

och fårrätter ratar hon ofta.

 

*) Nu var det säkerligen inte Tofta, men det ligger ju i alla fall på Gotland. . Detta var ett nödrim, hoppas det kan ursäktas.

 

En restaurangkock på en gotlandsgård

Mot sina gäster i tonen blev hård.

Ingen kyla ni tål

Tycker maten är snål

Nu jagas ni ut från min vård.

 

Mera kroggnäll kanske? Har inget med ovanstående att göra. Men jag presenterar det ändå i detta sammanhang.

 

En fåraktig tant ifrån Nacka

vill lyxkrogen helst inte tacka.

Beställt pressad anka

att serveras på planka

men fick en höna som kocken lät nacka.

 

Åter sQatas boning     Hem