15. maj, 2015

Kardemummabullens dag

En ny temadag poppar plötsligt upp från ingenstans. Enligt kultursmakarna, tyder allt på att det är en facebookgrupp som gått samman och instiftat kardemummabullens dag den 15 maj samt registrerat densamma hos temadagar .se.  Det är tydligen marknadsföringen som är avgörande för hur man lyckas med detta.  Man undrar varför?  Är det någon form av utmaning, tävling eller kupp?   Eller helt enkelt en test för att se huruvida man kan lyckas med att introducera detta på bredare front.  Man har valt samma kalenderdag som internationella familjedagen, finns här något samband?

Kanelbullens dag finns ju redan sedan 1999 och infaller den 4 oktober.  Hur många bulldagar behöver vi?  Det finns ju snart en temadag för de flesta maträtter och bakverk redan.

Vad summan av kardemumman blir, det återstår att se.🙂

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.