17. maj, 2015

Flaggor, flaggor

Idag  är det den 17 maj, eller som man säger i Norge  syttende maj. Då flaggas det ordentligt inte bara i Norge utan även i Sverige. Norrmännen firar till skillnad från bl.a. svenskarna, sin nationaldag ordentligt med riktig folkfest och detta trots regnväder. Förra året var det 100 år sedan kung Kristian VIII skrev under grundlagen i Eidsvoll 1814. I år är det dessutom 70 år sedan fredsdagen. I Norge går det tusentals 17 maj-tåg genom landet. Det största och mest uppmärksammade är i Oslo. Men även i Stockholm firas det  traditionsenligt  med  tåg från Kungsträdgården till Skansen med avslutning på Sollidenscenen. Det brukar vimla av flaggor och norska folkdräkter. SvD har noterat dagen och DN har uppmärksammat festligheterna med lite bilder.

Men det har inte bara viftats med den norska flaggan, utan kanske även med regnbågsflaggan. Dagens temadag är ju Internationella dagen mot homofobi och transfobi, vilket ju också måste uppmärksammas.  

Mycket färgglada flaggor idag 🙂

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.