25. maj, 2015

Grillsäsongen är här

På tal om svart, vad känns svartare än grillkol och vidbrända biffar. Grillsäsongen är inledd. Det märks främst på all reklam om grillning och grillar som dråsar ner genom brevlådan och  drivorna med grillkolssäckar och grilltillbehör som nu finns i livsmedelsaffären. Tidningarna har mängder med grilltips och grillrecept. Såvida man inte köper en eller flera grillböcker.

Årets TV-serie med grillmästarna kommer snart. Stjärnkockarna har redan inlett sin. Det finns även enkäter om när man tror att grillsäsongen börjar. Enligt ICA äger nära vart tredje svenskt hushåll fler än en grill.  Det finns många typer att välja på: Gasgrill, kolgrill, elgrill, klotgrill, grillhink, grilltunna eller engångsgrill. (Min barndoms grill bestod av en fotskrapa, begagnad bakplåt och några tegelstenar). Men helst ska det vara en svindyr värstinggrill. Det verkar vara den nya statusprylen. Men först måste grillkolen förstås vara testat och helst miljömärkt sen kan du försöka öppna påsen. Om inte det går finns en bra instruktionsvideo här.

Man kan förstås inte grilla var som helst utan man måste visa hänsyn och inte störa dina grannar. Grilla på balkongen är förstås helt uteslutet. Om s.k. etiska veganer fick bestämma skulle det vara helt förbjudet. Så ha en trevlig grillsäsong.

Själv har jag förstås ingen egen grill🙂

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.