26. maj, 2015

Skatparty på balkongen

Jag gillar verkligen skator, absolut, men kanske inte skator på balkongen. Under en tid har ett gäng skator nästan dagligen rumsterat om på min balkong. Detta har inte alls förekommit under tidigare år.

Skatorna har flyttat på saker, vält krukor, krafsat bland blomjorden och spritt ut den. Värst är nog deras vita ”plaffor” som finns överallt, på möbler, golv, väggar och t.o.m. fönster. Det har faktiskt blivit lite för mycket. Dom har blivit lite väl hemtama. Har dom kanske på känn att jag kraxat om "pruttgässen” (20 maj) och vill vara solidariska och ge igen? Skämt åsido, men ett problem är det.

Mina nyinköpta pelargoner står fortfarande i sina kassar och väntar på plantering, medan jag är ambivalent och undrar om det är någon idé att ens börja städa upp ännu?

Vem vinner? dom eller jag 🙂

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.