10. jun, 2015

Camping på Strandvägen

Nej. Jag avser inte EU-medborgare från Rumänien, utan från Tyskland, Holland och Frankrike som parkerar sina stora husbilar på Strandvägskajen.  Det är säkert genialiskt ur bilägarnas synvinkel, med gångavstånd till begivenheter både i stan och på Djurgården och dessutom relativt billigt. Samma problem har börjat visa sig på andra platser i innerstan.

Ordningsreglerna tillåter parkering, men inte camping. Man får inte övernatta eller ställa ut bord och stolar, cyklar och annat omkring. Det är ont om parkeringsplatser i stan och en husbil tar upp mer en  parkeringsplats.  Och att parkera flera dagar i sträck är inte en tillfällig parkering. Redan förra sommaren var detta ett problem och sommarsäsongen har precis inletts.  Antalet husbilar har ökat och därmed även problemet. Är man på husbilssemester ska man parkera på en s.k. ställplats. Det finns särskilda husbilsparkeringar bl.a. på Långholmen, men dessa är begränsade och attraktiva och kräver i princip förhandsbokning.  Vissa utländska turistbroschyrer framhåller dessutom särskilt hur attraktivt Stockholm är för just husbilscamping, så problemet lär inte minska. Den 13 juni är det dessutom husbilens dag.

Stockholm ska vara en attraktiv turiststad och inte vara en stad med förbud. Men camping på allmän plats strider faktiskt mot ordningslagen.😥

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.