13. jun, 2015

Sveriges nya prinsessa

Idag är det prinsbröllop med ståhej och glam och ett jätteintresse från media. Direktsändning i TV och en mängd videoklipp och bildserier hos de flesta tidningar. Detta går inte att missa.

Här är ett urval:

Svt play: video (28 min kan ses t.o.m 9 december).

Tv4 play: Prinsbröllopet

Youtube: Prinsbröllopet

Dagens industri: Prinsbröllopet i bilder

Enligt ett pressklipp i DN kostade i runda slängar kronprinsessan Viktorias bröllop  år 2010, 44 miljoner kronor. Bl.a. hade polisen utgifter på 117,1 miljoner, exklusive personal och omkring 17 miljoner kronor blev också notan för Stockholms stad. Till detta kommer hovets och kungafamiljens kostnader. Vad notan blir för prins Carl Philips och  prinsessan Sofias bröllop är ännu inte känt.

Men det finns fler som har fest denna dag. Summerburst-festivalen pågår i dagarna två 12-13 juni. Med bildspel bl.a. från Metro, Rockfoto,  youtube och, 24 nyheter.  Vad det kan ha kostat vet vi inte.

Med så stora evenemang, är det säkert trafikkaos i stan.

  Festligt värre, minsann 🙂

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.