16. jun, 2015

Inga djurmönster på Zoo

I ett tidigare krax (23/5) köp inte en zebra nämnde jag att djurmönster är populära. Tiger och leopard är fortfarande minst lika populära mönster. Här är några leopardmönster att titta på.  

Dock inte på brittiskt Zoo där sådana mönster är förbjudna eftersom de kan förvirra djuren. Detta gäller den brittiska vildmarksparken Chessington World of Adventures resort, där man introducerat safariäventyr, där besökarna på nära håll kan betrakta djuren. Personalen märkte att djuren blev förvirrade eller förbryllade när de såg besökare i dessa mönster. Antingen blev djuren lite för vänliga eller så blev de rädda och sprang iväg.

Folk som bär djurmönstrade kläder, får låna täckande overall under djurparksvistelsen. Zebra, giraff, leopard och tiger är exempel på förbjudna mönster.

Kolmården verkar dock inte ha apat efter, såvitt jag vet.🙂 

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.