19. jun, 2015

Midsommar

Idag på midsommarafton, har väl de flesta genomlidit ett traditionellt midsommarfirande, d.v.s. kallt och regnigt. Till och med polisen tycker att det gått ovanligt lugnt till. De flesta har nog suttit inomhus med sin sill och potatis. Det är tydligen ont om svenska jordgubbar i år så många blev nog utan dessa.

Var firar man traditionellt, kanske i Leksand eller på Skansen som anser sig ha Sveriges mesta midsommar. Så på Skansen håller man på traditionerna. Men även Nordiska museet har koll på läget.  Hos SVT play finns en 13 minuter lång film (den kan ses t.o.m. 19 juli). En del är kreativa och pyssliga och gör egna fantasifulla majstänger.

En midsommar jag inte glömmer är när jag tvingades hoppa små grodorna, och spräckte min nya vita byxor. För att senare råka sätta mig på en stol där ett litet barn placerat resterna av en sotig, grillad  korv med mycket senap och ketchup. Det var en varm och solig midsommar, så några ytterkläder att dölja mig i fanns inte. Jag väckte en viss uppmärksamhet på hemvägen. Den promenaden kändes mycket lång.

Ja, jag blev utan jordgubbar, trist…..😥

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.