30. jun, 2015

Uppgång för svenska nöjesfält

Nöjesfält med häftiga åkattraktioner är populära bland de lite större barnen. De svenska nöjesparkerna har en större tillströmning av besökare än aldrig förr. En barnsemester brukar ofta innefatta ett besök på någon nöjespark. Dyrt men uppskattat av barnen.

De tre stora parkerna Gröna LundLiseberg och Skara Sommarland, har alla satsat på nya häftiga eller läskiga upplevelser.

Gröna Lund, har för året satsat på skräckhuset House of Nightmares, som man hoppas ska kunna konkurrera med det tidigare blå tåget.

Liseberg som har en viss konkurrens av bl.a. Legoland i Danmark (se krax 29/6)har satsat på två åkattraktioner, nämligen berg- och dalbanan Helix och det nyare Mechanica.

Vattenparken Skara Sommarland, lanserade förra året Cobra, som är en slags vattenflotte med  en fallhöjd på elva meter.

Nöjena tycks bli allt läbbigare och verkar inte vara något för lättskrämda, räddhågade och höjdrädda.

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.