12. aug, 2015

Bryggseglare

Frågan är om de fyra ovana seglarna (jfr.11/8) ska sorteras under kategorin bryggseglare eller inte. Då menas inte försöket att segla båten ända in till bryggan utan att de i stället tillhör den kategori som skämtsamt kallas ”bryggseglare”.  Gissningsvis myntat av sjöbjörnar (inte djuret) om vissa landkrabbor (inte djuret) som innehar en större båt, som mestadels är förtöjd vid bryggan i hemmahamnen.    

Bryggseglare kallas även de personer som äger en radiostyrd modellbåt som företrädesvis manövreras från någon brygga.

Bryggseglare (alt. hamnseglare) är en vidareutvecklad marin klädstil inom det mode som kallas preppy. Beskrivs rätt bra hos slangopedia.

Bryggsegling, d.v.s. att bli kvar vid hemmabryggan, har de senaste 10 åren varit en stadigt ökande trend.  På vissa ställen är båthamnarna fyllda av vad många kallar flytande sommarstugor. Det verkar inte heller vara särskilt ”skämmit” och trängseln är stor i synnerhet på västkusten. Många kallar sig idag för hamnseglare och det finns också en bryggseglarklubb. De flesta bryggseglare seglar inte heller, de har en motorbåt.

Att ligga still i en båthamn med nästan total service, med duschar, toaletter, tvättstuga, butiker, restaurang etc. inom bekvämt avstånd, är detta det nya båtlivet? I mitt tycke är det nästan jämförbart med de som vistas hela semestern i sin husvagn på en och samma större campingplats.    

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.