9. maj, 2016

En konstig ko

 Mamma Mu är inte bara en utsläppt ko. Hon är också uppsluppet lössläppt. Nej, Mamma Mu vill inte tugga och glo som en ko, nej hon vill prova på allt som människor gör. Vilken annan ko gungar, klättrar i träd, cyklar eller åker kälke?  Eller plockar vitsippor i stället för att äta dom! 

Mamma Mu och hennes kompis kråkan fyller som figurer 30 år, och har i bokform funnits i 25 år. Sedan i mars 2015 finns kossan även i serieform.

Mamma Mu och Kråkan är två figurer skapade av Jujja och Tomas Wieslander. Deras populäritet beror inte minst på Sven Nordqvists fina teckningar.

Mamma Mu debuterade först som en konstig ko på LP-skiva och i barnradion och senare även i julkalendern 1990. På SVT kan man se några avsnitt (8 min) med kossan. Det finns även en film (59 min) om Mamma Mu.

 Som sagt, Mamma Mu är inte bara en konstig ko hon är en häftig ko. Hon skulle nog uppskatta  kosläpp, men hur ställer hon sig till kobingo?🙂

Senaste kommentaren

11.05 | 06:59

Rött är dött, inte sött

16.03 | 19:31

"Hoppa han från tallegren" beskriver ETT moment i flykten. Ekorren kan dessförinnan ha gjort flera hopp från träd till träd, sista hoppet när han "stötte sitt lilla ben" var till en tall.

23.11 | 04:59

Den dialektala varianten där du efterlyser dialekten skulle kunna vara värmländska. Jag är inte hundra på det, men jag vet att "hocken" är "vilken" på värmländska.

29.07 | 17:19

Tyvärr förekom det mobbing bland barnen på kollo.